prehistory adventure logo
illustration rocks
  • IZABERITE JEZIK:
interreg logo

Radionice za djecu »Neandertalac na jedan dan«

20.05.2019.

U petak 17. svibnja članice projektnog tima “Prehistory Adventure” Arheološkog muzeja u Zagrebu održale su u Muzeju Turopolja radionicu pod nazivom “Neandertalac na jedan dan”.

Na radionici su sudjelovali učenici petih razreda Osnovne škole Nikola Hribar iz Velike Gorice u pratnji svoje razrednice. Radionicu smo započeli kratkim razgovorom i prezentacijom o neandertalcima te smo pokušali odgonentnuti na ono najteže pitanje: jesu li neandertalci i moderni ljudi povezani i na koji način. Naučili smo kada i gdje su živjeli, što su jeli, kako su se oblačili te u što su vjerovali.

Svoje znanje učenici su provjerili i dodatno proširili sastavljajući “Pojmovnik o neandertalcima”, zabavnu i edukativnu križaljku spajanja pojmova, fotografija i objašnjenja. Prije početka riješavanja “Pojmovnika” podjeljeni su u timove od četiri ili pet članova. Na raspolaganju su imali 15 minuta, a pri rješavanju su im pomagali članovi projektnih timova iz obje ustanove, zajedno sa zaposlenicima Muzeja Turopolja. Tim s najviše točnih odgovora proglašen je “stručnjacima za neandertalce”.

 

Medijske objave:

Partneri

republika slovenija služba vlade logo
rh ministarstvo logo