prehistory adventure logo
illustration rocks
  • IZABERITE JEZIK:
interreg logo

Radionice za djecu »Neandertalac na jedan dan & Arheološki susreti«

31.05.2019.

U petak 24. svibnja 2019. i srijedu 29. svibnja 2019. godine članice Arheološki muzej u Zagrebu posjetio je Osnovnu školu Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći te Područnu školu Antuna Gustava Matoša u Gornjoj Voći gdje su za učenike škole održane radionice.

Prvi su na redu u petak 24. svibnja 2019. bili učenici koji privremeno pohađaju nastavu u Područnoj školi u Gornjoj Voći. Na Arheološkim susretima sudjelovali su svi učenici sedmih i osmih razreda škole. Uz proširivanje znanja o arheologiji govorilo se o špilji Vindiji koju učenici često posjećuju.

Na radionici »Neandertalac za jedan dan« sudjelovali su učenici trećih i četvrtih razreda škole koji su ugodno iznenadili djelatnice AMZ-a svojim bogatim znanjem o neandertalcima i zavičaju.

U srijedu 29. svibnja 2019. Na Arheološkim susretima su se pridružili učenici šestih razreda, dok su učenici petog razreda sudjelovali na radionicama »Neandertalac za jedan dan«.

Radionice su započele kratkim razgovorom i prezentacijom o neandertalcima te o njihovom načinu života, a nakon toga proveden je grupni rad u natjecateljskom duhu.

 

Medijske objave:

Partneri

republika slovenija služba vlade logo
rh ministarstvo logo